tisdag 21 september 2010

* Agnetha * : Tänker på olika influenser ! Har du känt att du inte passar in ?

Tänker på detta med olikheter. Min mamma var en lustig prick, säkert inte ett dugg ovanlig, men hon var väldigt rädd för araber. Inte hade hon träffat någon arab som lämnat nåt dåligt avtryck heller, rädd var hon ändå. Det spelade ingen roll hur mycket vi diskuterade detta med henne att det finns svenska skitstövlar och utländska skitstövlar, så i grunden spelar det ingen roll var skitstövlarna kommer ifrån de är och förblir det. Punkt slut !

När jag träffade mina barns pappa och flyttade till en mindre ort i Småland fick jag känna på hur det är att tillhöra "de andra". Norrlänning som jag är var jag van att bjuda in folk på en fika, genom att säga : - Kom och fika, när du har lust ! Där jag kommer ifrån gjorde man så och jag trodde det fungerade överallt. Min dåv. karl lät mig förstå att så gick det inte till där, nej man skulle bjuda och det var jag inte van. Fortsatte bjuda på mitt vis men ingen kom eller jo mina två tjejkompisar de kom, men min karls vänner kom inte. Folk var visserligen jättetrevliga när vi träffades ute på samhället eller på nån affär, men mer var det inte. Det började mer och mer gå upp för mig att jag var den exotiska norrländskan liksom, de såg mig som sån. När jag bott där ca. 6 mån. fick jag en enkät i brevlådan och där skrev jag precis som jag tyckte det var, efter det kom ingen mer enkät. Jag och utlänningarna på "byn" var lika misstänkt betraktade, det var bara att inse. När äldsta dottern var 6 mån. då flyttade vi upp till min hemort för efter att min dåv. svärfar sa att det tar 5 år att skaffa en umgängeskrets sa jag att - Nej tack, jag orkar inte krusa folk så länge , då flyttar jag hellre och det gjorde vi. Kan bara säga att min dåv. man inte hade det problemet när vi bodde i min hemort.

Djur-7.gif Vi har influerats mycket av folk från andra länder, tänk bara på all god mat de lärt oss uppskatta ! Som i söndags när jag var så valorolig då gjorde jag spanska köttbullar, Abondigas, som vi ätit till middag idag. Det var jäääättegott ! Här får du receptet !
Våra middagar består ofta av utländsk mat som tacos, thaimat, spagetti bolognese, shepards paj, italienska köttbullar osv., skulle kunna göra listan hur lång som helst.

rosered[1].gifKänner mig nere efter valresultatet i söndags, orolig och ångesten kommer och går. Trots det går livet vidare och även jag får försöka samla ihop mig och fortsätta kämpa, fattar just nu inte hur. Vad ska det bli av detta landet ? Inte nog med att vi har Alliansen att kämpa emot, nu finns även SD med och all skit dom står för. Vad är det för fel på folk ??????? Var kommer alla egoister ifrån ???? Under de kommande 4 åren kommer vi verkligen tvingas kämpa fast många av oss kämpar redan och har gjort så länge med sjukdomar, att få rätt vård och omsorg, få ett jobb eller kunna överleva som ensamstående förälder eller fattig pensionär.